Обрат! Мъжът сам отворил с отверка вратата на асансьора

Обрат! Мъжът сам отворил с отверка вратата на асансьора
A A+ A++ A

“Нерегламентирана намеса от неоторизирано лице е причината за инцидента в блок №21 на ул. “Охридско езеро” в София - това съобщиха от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) след  оглед на асансьорната шахта в столичния квартал "Сердика", където тази нощ се преби един от обитателите.

"Инцидентът няма абсолютно нищо общо с техническата изправност на този асансьор или на който и да било друг”, категорични са инспекторите.

Късно снощи 70-годишен човек загина в шахтата на асансьора, след като собственоръчно с отверка е отворил вратата на 14-тия етаж. По данни на съседи възрастният мъж е бил инженер и многократно през годините е правил подобни интервенции по асансьора.

Проверката е установила, че загиналият многократно е слизал и излизал по специално пригоден от него “мост” в шахтата, за което свидетелстват следите от масло, оставени по вратата на асансьора и площадката. Вероятно е правил опит и за затваряне на вратата отвътре, за което има достатъчно доказателства, сочат от ДАМТН.

Асансьорът има редовен технически преглед, редовна поддръжка и надзор, за което говори и фактът, че всички блокировки са сработили при насилственото отваряне на вратата.

За поддръжката се грижи фирма “Асансьор МБ 97”, а за надзора “НБ Лифт контрол”. Живущите в блока нямат оплаквания от оторизираната фирма.

Окончателен технически доклад по случая ще има в понеделник, а органите на реда тепърва ще установяват мотивите и причините, довели до трагедията.

От държавната агенция апелират ползвателите на асансьори да се въздържат от умишлено външно вмешателство.

#асансьор #Сердика #инцидент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"