Цветанов: Само ние не пуснахме ДПС в изпълнителната власт

Цветанов: Само ние не пуснахме ДПС в изпълнителната власт
Цветан Цветанов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че ГЕРБ не допуска ДПС в изпълнителната власт, което я превръща в единствената партия направила това.

„Ние загърбихме тяснопартийните си интереси. Всички кадрови назначения в момента са на принципна основа, при която професионализмът е водещ“, заяви Цветанов пред Би Ти Ви.

Според него, няма индикации за извънредни парламентарни избори.

„Много са тези, които искат да има хаос, предсрочни парламентарни избори. Но заявявам категорично, че сега България се нуждае от стабилно управление. Защото местната власт разчита на оперативните програми, на създаването на повече работни места“, коментира Цветан Цветанов.

Той смята, че най-важното е да не се променя евроатлантическата ориентация на страната ни.

Според Цветанов, има леко повишаване на криминалната престъпност. Причината за това повишение е вследствие реформите на БСП.

„С изваждането на ГДБОП от МВР, от 1000 служители, които работеха тогава в ГДБОП, в момента около 200 човека са в ДАНС. И когато говорим за такива тежки престъпления, които са част от организираната престъпност, някой да пита ДАНС за тези поръчкови убийства? Никой. В лошо отношение е полицейската координация. Затова искаме да върнем ГДБОП от ДАНС в МВР", допълни той.

#Цветан Цветанов #Цветанов #ГЕРБ #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"