Протестите сполучиха - осигуряват пари за влаковете

Протестите сполучиха - осигуряват пари за влаковете
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Масовите протести в цялата страна по повод премахването на десетки ж.п. линии дадоха ефект. Оказа се, че нужните 40 милиона лева към субсидията за влаковете ще бъдат набавени, съобщиха за Нова телевизия от Министерството на транспорта. Оттам са получили уверение от финансовия министър Владислав Горанов.

Транспортният министър Ивайло Московски също потвърди, че влакове няма да бъдат спирани.

Новината идва след като транспортната комисия в Народното събрание реши да спре съкращенията в графика за движение на влаковете от началото на февруари и да възстанови вече спрените в средата на този месец.

Припомняме, че още от понеделник сутрин на жп гара Габрово започна протест срещу съкращаването на линиите. Протести имаше и в Карлово. Десетки излязоха на релсите и спряха с телата си пътническия влак София-Бургас. По този начин те протестираха срещу спирането на 12 влакови композиции в региона. Най-засегнати остават жителите на Клисура, тъй като през зимата там не слизат автобусите.

Намерението на БДЖ бе всеки четвърти пътнически влак у нас да бъде спрян от началото на февруари. 38 композиции щяха да спрат се движат по релсовия път, а десет линии на БДЖ съкратиха маршрута си. 

 

#БДЖ #влакове #протести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"