Заплаха за бомба евакуира гара в Париж

Заплаха за бомба евакуира гара в Париж
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Сигнал за бомба наложи евакуацията и затварянето на ж.п. гарата Gare de l'Est в Париж. Инцидентът става на фона на опитите за предотвратяване на тероризма, засилени от властите в цяла Европа, пишат световните медии. 

Източник на френската полиция заяви, че гарата е била затворена като "предпазна мярка". Източникът обаче пожелал да остане анонимен и не дава повече информация.

Гарата Gare de l'Est е една от големите гари в Париж, като свързва източната част на столицата с градове и области на изток.

Инцидентът се случи в деня на посещението на държавния секретар на САЩ Джон Кери във френската столица. Той вече положи венец пред израелския магазин, който бе една от мишените на терористичните атаки миналата седмица. Гостът ще положи венец и в редакцията на сп. "Шарли ебдо".

Междувременно, по данни на съдебен източник десет души са задържани от полицията тази нощ в парижка област в рамките на разследването на атентатите в Париж миналата седмица. Задържаните ще бъдат разпитани за "възможна логистична подкрепа", оказана от тях на убийците, най-вече оръжия и автомобили, уточнява съдебен източник пред АФП.

#Париж #Франция #гара

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници