"Шарли ебдо" пусна и мобилно приложение

"Шарли ебдо" пусна и мобилно приложение
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Последният "брой на оцелелите" на сатиричното издание "Шарли ебдо" вече може да бъде следен и през смартфон или таблет, защото седмичникът вече има и мобилно приложение.

То ще е достъпно за същата цена като хартиеното - три евро. Приложението дава възможност и да се направи абонамент за вестника, съобщи АФП.

На днешния 16-ти януари това приложение ще бъде качено съдържанието на "броя на оцелелите" на английски, испански и арабски език. Те са подготвени доброволно, под ръководството на екипа на "Шарли ебдо", от екипи на асоциацията "Репортери без граници" и на "Международен куриер" - седмичник, отразяващ световните медии, уточни "Шарли ебдо".

Приложението, изработено в сътрудничество с вестник "Монд", ще бъде достъпно за Андроид, IOS и Windows 8 в Европа и Северна Америка, както и в страните, където законите позволяват.

Новият брой на изданието, след като бе извършена терористичната атака в редакцията му, е отпечатан в тираж от 5 милиона броя, продавани на единична цена 3 евро. Сметката показва, че това ще донесе около 8 млн. евро. „Шарли ебдо” рязко е увеличил и броя на абонатите си за няколко дни - от по-малко от 7000 на повече от 120 000.

#Шарли ебдо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници