Александър Маринов: Противоречива визита

Александър Маринов: Противоречива визита
A A+ A++ A

При посещението на държавния секретар на САЩ не са се повдигнали истински важните теми за България, сочи в коментар пред "Фокус" политологът Александър Маринов. Според него тази визита е противоречива. Обсъдените с Джон Кери теми са се разминали с актуални проблеми на Европа и България.

Най-важната тема към момента е терористичната заплаха, която стои пред Европа, радикализацията на широки слоеве в европейските общества и заплахите за България като външна граница на ЕС, посочи експертът.

Маринов е озадачен, че ще бъде изпратен американски експерт, който да работи в българското Министерство на енергетиката. Ние сме член на ЕС, а не щат на САЩ, коментира той.

"Доскоро най-големият въпрос бе, че българската енергетика трябва да се развива в съответствие с Третия енергиен пакет и с правилата на ЕС. Тук се долавя едно предварително фаворизиране на определени инвеститори“, сочи още Александър Маринов.

Според него е имало натиск по темата за добиването на шистов газ, за увеличаването на бюджета за отбрана и по-големи разходи за въоръжение, което пак ще бъде купувано от САЩ.

#Александър Маринов #Джон Кери #енергетика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници