Гришо стартира турнирите от Големия шлем на 10-о място

Гришо стартира турнирите от Големия шлем на 10-о място
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров ще бъде поставен под №10 в основната схема на предстоящия Australian Open, където през изминалия сезон успя да достигне до първия си четвъртфинал на турнири от Големия шлем. Той ще трябва да защитава спечелените тогава 360 точки.

В момента Гришо се намира под №11 в световната ранглиста, но се придвижва напред в списъка с поставените заради отказването на Марин Чилич.

Тази позиция означава, че при евентуално достигане до третия кръг на Откритото първенство на Австралия, там Гришо ще срещне тенисист от №17 до №24 сред поставените, а именно един измежду Монфис, Симон, Иснър, Гофен, Долгополов, Колшрайбер, Карлович или Гаске.

Димитров ще избегне сблъсък с Топ 4 и в четвърти кръг, тъй като в тази фаза на турнира те ще се изправят срещу играчите от №13 до №16, докато съперници на поставените между №9 и №12, сред които е и българинът, ще бъдат тенисистите от №5 до №8, т.е. Нишикори, Мъри, Бердих или Раонич.

Церемонията по тегленето на жребия за тазгодишното издание на турнира ще започне в петък от 01:30 ч. след полунощ българско време и тогава ще разберем кои ще бъдат първите съперници на Григор Димитров и Цветана Пиронкова.

#Григор Димитров #Австралия #Гришо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »