Иван Искров държи 22 930 лв. в банка, няма имот на свое име

Иван Искров държи 22 930 лв. в банка, няма имот на свое име
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Управителят на БНБ Иван Искров е декларирал, че има банков влог 22 930 лв. Това се вижда от публикуваните от Сметната палата  встъпителни и финални декларации на лицата, заемащи висши държавни и други длъжности, подадени след 5 юни 2014 г.

В декларацията си шефът на БНБ е декларирал още един банков влог - на името на Гинка Дойкова Искрова, който е  7350 лв. И двата депозита са в банки в страната, а за произход на средствата са посочени трудови доходи и лихви.

Освен това, управителят на БНБ не е декларирал нищо друго, което означава, че на негово име няма сгради, имоти или коли.

Сметната палата публикува общо 1115 декларации, които са на задължени лица от категориите народни представители, служебно правителство, членове на управителни и контролни органи на политически партии, които получават държавни субсидии след парламентарните избори на 5 октомври, областни управители и други категории задължени лица.

Отделно са поместени 825 финални декларации за притежанията на ВИП персоните при напускане на заеманите от тях длъжности.

95 от задължените лица не са подали декларации или са го направили със закъснение.

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е подал 3 декларации. От тях става ясно, че той има на свое име два апартамента, единят с два гаража, а другият с квадратура от 45 кв. м. и къща в столицата с двор, придобити до 2004 години.
Пеевски е оставил празни графи в декларациите си за участия в управлението и собствеността на фирми и неправителствени организации, както и за трети лица, от чиято дейност може да настъпи частен интерес.

Председателят на парламента Цецка Цачева е декларирала, че няма нито апартамент, нито кола на нейно име. Банковият й влог е в размер на 12 000 лв., а като източник на средствата Цачева е посочила заплати и спестявания.
Тя е декларирала общо със съпруга си 5535 лв. от наеми за и 8587 лв. доходи от друга стопанска дейност.

Председателят на парламента Цецка Цачева е декларирала още собственост в акции на "Акцио-Консулт" ООД, както и участие в управлението на сдружението ГЕРБ. Изплаща и лизинг, чийто остатък е малко над 7500 евро.
Лютви Местан е декларирал депозит в ДСК на стойност 20 000 лв. и депозит на съпругата му в Уникредит банк, пак на същата стойност.

От своя страна бившият лидер на БСП Сергей Станишев е декларирал пред Сметната палата, че за 2013 г. има 10 000 лв. налични пари от заплати и спестявания и два влога на съпругата му 26 680 лв. и 3 555 евро в страната.

Настоящият председател на Столетницата Михаил Миков е декларирал близо 18 000 лв. налични пари общо със съпругата му, като стредствата са получни от заплати. Два влога в евро и лева – 10 000 лв. и 3100 евро в българска банка, както и влогове на двете си деца по 10 700 лв. Миков е декларирал и акции. Той е декларирал и 7500 лв. от друга стопанска дейност.

Орхан Исмаилов, който е зам.-мининистър на отбраната, не е декларирал нищо на свое име освен 2 влога от заплата на стойност 23 563 лв. и 32 135 лв.

Встъпителните и финалните декларации се подават в срок до един месец от встъпването в длъжност, съответно от освобождаването от длъжност на задължените лица. Този процес е непрекъснат и протича през цялата година.
Ежегодните декларации са със срок на подаване до 30 април и са публикувани в Регистъра на лицата, заемащи висши държавни длъжности в Публикацията от 05 юни 2014 г., съгласно законовите срокове.

По този начин общият брой на подадените в Сметната палата през 2014 г. имуществени декларации на лица, заемащи висши държавни и други длъжности, е 7 719. (към 13.01.2015 г.)

#Сметна палата #данъчна декларация #Иван Искров #Делян Пеевски #Цецка Цачева #Сергей Станишев #Михаил Миков #Орхан Исмаилов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници