4,1 млн. лв. спечелил варненски животновъд през 2011 г.

4,1 млн. лв. спечелил варненски животновъд през 2011 г.
Крайният срок за подаването на годишните декларации от юридическите лица изтича на 2 април 2012 г., припомнят от приходната администрация. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

4,1 млн. лв. печалба за 2011 г. декларира пред НАП – Варна, дружество за отглеждане и търговия с животни.

То е регистрирано в „Средни данъкоплатци и осигурители“, като в тази графа на териториалната дирекция попадат още 16 дружества, обявили печалби за изминалата година от над 1 млн. лв., съобщиха от НАП.

Регистрираните средни данъкоплатци и осигурители във Варна са 768, като всеки един от тях отговаря на поне два от критериите - да има оборот над 4 млн. лв., над 40 служители, да има внесени над 400 000 лв. данъци и осигуровки и над 400 000 лв. възстановен ДДС.

До настоящия момент 198 от тях са декларирали печалбата си за изминалата година пред НАП, като 83% от тях са се възползвали от възможността да подадат годишните си декларации по електронен път.

Крайният срок за подаването на годишните декларации от юридическите лица изтича на 2 април 2012 г., припомнят от приходната администрация.

До тази дата формулярите трябва да бъдат подадени в НАП, а дължимият данък да бъде платен.

Всички фирми, които изпратят формуляра по Интернет, подписан с електронен подпис, получават отстъпка от 1% от дължимия корпоративен данък, но не повече от 1000 лв.

Заедно с годишните декларации за облагане с корпоративни данъци дружествата са задължени да подават и годишни отчети за дейността. Дружествата могат да избират къде да подадат годишните отчети за дейността си. Възможностите са или по електронен път в Националния статистически институт (НСИ), задължително подписани с електронен подпис, или на хартиен носител в офисите на НАП.

Декларация се подава и от дружествата, които не са осъществявали дейност през 2011 г., но те подават специална декларация – Образец 1010а, и не са задължени да подават годишен отчет за дейността.

Декларацията се подава от данъчно задължените лица или от техен упълномощен представител в териториалната дирекция на НАП по регистрация. Тя може да се подаде също по пощата с обратна разписка, на място в определени пощенски станции, където служителите издават входящ номер.

#НАП #Варна #декларации #животни #данъци #осигуровки #ДДС #електронен подпис

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници