Метеоролозите прогнозират слънчево време за празника си

Метеоролозите прогнозират слънчево време за празника си
И на празника времето ще се задържи предимно слънчево и топло с максимални температури между 18° и 23°. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Метеоролозите празнуват своя професионален празник на днешния 23 март.

Тази година Международният ден на метеорологията се чества под мотото „Времето, климата, и водите: движеща сила на бъдещето“, предаде „Фокус“.

И на празника времето ще се задържи предимно слънчево и топло с максимални температури между 18° и 23°, по морския бряг между 15° и 18°, съобщи дежурният синоптик на НИМХ Анна Дякова.

Временни увеличения на облачността ще има в следобедните часове – предимно средна и висока облачност. Вятърът през деня ще е съвсем слаб, от запад.

По случай празника директорът на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН доц. д-р Гeорги Корчев ще открие Интерактивна сесия „Наука и практика в диалог за посрещане на предизвикателствата при адаптиране към климатични промени“.

Институтът пък ще има Ден на отворените врати.

Световният ден на метеорологията се чества от 1961 г. 23 март е датата, на която през 1950 г. влиза в сила конвенцията за основаване на Световната метеорологична организация (СМО).

Денят се отбелязва в 189 страни – участници на СМО, под егидата на ООН.

#метеоролози #НИМХ #БАН #ООН #СМО #Световната метеорологична организация #синоптик

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"