Ще ги стигнем ли, американците... по показни убийства?

Ще ги стигнем ли, американците... по показни убийства?
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За никого не е тайна, че в САЩ почти всеки ден има зрелищни стрелби по улиците, стреля се по деца, ученици, по полицаи или просто по всичко живо. Щеше да има реформи за притежанието на оръжие, Обама призоваваше Конгреса за затягане на режима за продажба на оръжие. За реални мерки обаче така и не се разбра.

Малка България не може да се сравнява с многомилионна Америка. Навремето Тодор Колев питаше: „Как ще ги стигнем, американците?“, а ето че по един параграф може и да ги стигнем. По един много мрачен параграф – показните убийства.
В рамките само на седмица имаше показен разстрел първо в София на мъж и жена, а после и в Пазарджик – на млада жена. И двете убийства са направени професионално, вероятно от поръчани килъри.

Реално погледнато към момента няма опасност да заприличаме на САЩ по масово притежание на оръжие, но какво ни казват тези два случая у нас? Дали е време да станем полицейска държава, за да се спре саморазправата по този варварски начин? Или това е симптом за безхаберието и пропуските в съдебната система? В МВР?

Защото каквито и да са причините за кървавите стрелби със сигурност не е нормално в 21 век в една европейска държава саморазправата да завършва с убийство на улицата.

Едно е сигурно обаче – по какво не можем да ги стигнем американците: в САЩ убийците нямаше да са на свобода дни след разстрелите.

#стрелба #САЩ #килъри #София #Пазарджик

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"