Първанов видя слабост на държавата в показните убийства само за седмица

Първанов видя слабост на държавата в показните убийства само за седмица
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Фактът, че за седмица станаха две показни убийства на улицата, показва, че се съзнава слабостта на държавата. Това мнение изказа лидерът на АБВ Георги Първанов в сутрешния блок на ТВ7 във вторник.

Той бе категоричен, че слабите институции водят до липса на доверие и подчерта, че най-важното условие за стабилност и развитие е силната, здрава, уредена държава. 

По отношение на случая с Петко Сертов, Първанов е на мнение, че е от нещата, с които не можем да се гордеем. "Случаят с Петко Сертов се оказа много смешен – жена му подаде сигнал, че е изчезнал, а после отиде и си го прибра. С това обаче дадохме сигнал на света, че нещата у нас не изглеждат сериозно", добави още бившият президент на България.

По повод случилото се в Париж Първанов каза, че не бива да се драматизира повече от необходимото, но службите за сигурност у нас трябва да бъдат укрепени, за да имаме минимална гаранция, че можем да предотвратим подобни събития. Към момента обаче се случва точно обратното, смята той.

Трябва и честно да заявим, че не можем да приемаме повече бежанци. Това е почтено, не е нехуманно, изтъкна бившият държавен глава. Той отправи критика за разнопосочните позиции от страна на двама вицепремиери по този въпрос и препоръча да се намери компромисът и да се излезе с единна теза.

Първанов коментира и газопровода "Южен поток", който сега бил "на границата на непоправимото". Според него отговорността за провала на проекта е на шест поредни български правителства, но и на руската страна, която "не направи необходимото, за да стане този проект необратим".

#Георги Първанов #АБВ #Петко Сертов #Южен поток #Париж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"