Обвиняемият за убийството на Мирослава е вменяем

Обвиняемият за убийството на Мирослава е вменяем
Мирослава бе отвлечена на 7 ноември миналата година, трупът й бе намерен на 12 януари, а погребението беше на 4 февруари. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Обвиненият за убийството на 17-годишната Мирослава от Перник - Марио Любенов, е вменяем, показа психиатричната експертиза на специалисти в столичната клиника „Св. Наум“.

Марио Любенов е бил освидетелстван по старо дело за фалшиви пари през април миналата година от психиатъра д-р Роберт Крумов, който се усъмнил в диагнозата на Любенов – шизофрения, съобщи окръжният прокурор на Перник Пламен Найденов, цитиран от БНР.

През март миналата година областната дирекция на МВР откри лаборатория за изготвяне на фалшиви пари в апартамент в пернишкия квартал „Изток“, обитаван от Марио Любенов.

„Изчаквахме експертизата, за да предприемем по-нататъшни действия“, поясни наблюдаващият прокурор по делото за фалшиви пари Анита Джамалова.

Според нея сега разследването трябва да бъде завършено, след което в едномесечен срок може да бъде внесен обвинителен акт.

Докато Любенов се изследваше в столичната клиника „Св. Наум“, му беше повдигнато обвинение за убийството на Мирослава.

Мирослава бе отвлечена на 7 ноември миналата година, трупът й бе намерен на 12 януари.

Единият от заподозрените в извършване на убийството - Стойчо Стоев-Чочо, се е самоубил според МВР, докато в дома му имаше полицаи.

Вторият уличен - Марио Любенов-Заека, е в следствения арест в Перник.

#Мирослава #Стойчо Стоев-Чочо #Марио Любенов #шизофрения #фалшиви пари #Пламен Найденов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"