Потвърдено: 38 влака са спрени, целта е финансово стабилизиране на БДЖ

Потвърдено: 38 влака са спрени, целта е финансово стабилизиране на БДЖ
A A+ A++ A

Единственото действие, което можем да направим, за да спасим железницата, е спирането на влаковете и съкращенията, каза директорът на БДЖ Владимир Владимиров, който потвърди, че няма ход назад: 38 влака спират да се движат от днес.

Пред БНТ директорът обеща до средата на февруари да бъде готов планът за финансово стабилизиране на железницата, който ще бъде представен пред всички институции.

"БДЖ не е социална институция", подчерта Владимиров.

"Надявам се БДЖ да стане приоритет на държавата и ще има по-дълъг хоризонт от гледна точка на инвестициите, както и на погасяване на задълженията", каза още той.

Кои са влаковете, на които повече не може да се разчита:

Спират 10 крайградски пътнически влака между Габрово и Царева ливада. От и до гара Горна Оряховица се спират 2 пътнически влака за Стара Загора. Единият от тях ще пътува само от Плачковци до Горна Оряховица. Други 3 крайградски от Горна Оряховица до Плачковци и още един до Бяла отпадат от разписанието. Влакът Враца - Горна Оряховица в 6,30 часа вече ще пътува от Мездра.

В Северозападна България, се спират 2 пътнически влака между Видин и Мездра. От днес няма да се движат и 5 крайградски влака. Един между Мездра и Враца, два – между Монтана и Бойчиновци, и още 2 между Лом и Брусарци. Спира се и един влак между Враца и Видин.

По подбалканската жп линия освен влаковете между София и Карлово се спират още 5.


#влакове #спират #Владимир Владимиров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"