Почивка за каране на ски в италианските Алпи излиза по-тънко отколкото в Банско

Почивка за каране на ски в италианските Алпи излиза по-тънко отколкото в Банско
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Всички туристи, които идват през зимата у нас, са около 1 милион души. Това е потенциалът на един по-голям австрийски курорт в Алпите”, посочи министърът на туризма Николина Ангелкова в ефира на Нова телевизия.

България е на първо място в Европа по ниски цени за предлаганите пакетни 6 дневни почивки, повече проблеми има при кратките почивки, така наречени уикенд почивки, смята тя.

Ангелкова цитира и  междинни цифри, изнесени от туроператорите. Според тях българските туристи в нашите зимни курорти са 70% повече тази година, увеличават се и посещенията от съседните Турция и Гърция.

Въпреки това Ангелкова бе категорична, че има надути цени, които гонят желаещите да почиват у нас. Това трябва да бъде коригирано, включително и с държавната политика в бранша.

Министърът смята, че трябва да има повече пари за реклама с акцент културно-исторически маршрути, които сега се разработват, за да може да се увеличат посещаващите нашите зимни курорти.

В Банско за три дена туристите дават около 500 лева, в което се включва хотел и цена на карти за ски пистите, съобщава Нова телевизия. В същото време в италиански курорт в Алпите пък почивка от шест дни със същите условия струва всичко около 400 евро, затова все повече българи предпочитат да пътуват до Северна Италия. Към това трябва да се добави и безплатния превоз в Италия до ски пистите и безплатното ползване на ски екипи.

#Николина Ангелкова #министър #туризъм #Банско #Алпи #курорт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »