Велизар Енчев: Това е парламентът на подменения вот - всички излъгаха

Велизар Енчев: Това е парламентът на подменения вот - всички излъгаха
A A+ A++ A

Твърдата управляваща коалиция в 43-тото Народно събрание се състои от две партии - ГЕРБ и ДПС. Това е мръсната тайна на този парламент - Реформаторският блок, Патриотичният фронт и АБВ са смокиновото листо на тази срамна коалиция.

Това мнение развива в интервю за БГНЕС независимият народен представител Велизар Енчев.

Според Енчев ДПС е резервното пето колело на Четворната коалиция, сформирана от ГЕРБ, РБ, ПФ и АБВ. Депутатът повтори своята теза, че това е парламент на подменения вот, тъй като всяка една от политическите сили в управлението е излъгала своите избиратели.

Борисов излъга със своите клетви, че няма да управлява с по-малко от 100 депутати, Меглена Кунева пък излъга, че няма да управлява с партията на криминалния преход ГЕРБ, посочи Енчев. Патриотичният фронт също никога не е казвал, че ще се коалира с ГЕРБ и останалите партии в коалицията, подчерта той.

В Реформаторския блок няма нищо реформаторско, в Патриотичния фронт - нищо патриотично, а АБВ пък са забравили азбучни истини от политическия морал, каза още Велизар Енчев. Най-откровени според него все пак са се оказали лидерите на АБВ, тъй като те поне не са крили тесните си връзки с Борисов.

Велизар Енчев коментира, че прикритата, но реална коалиция между ГЕРБ и ДПС има много сериозен мотив за своето създаване - вероятно е договорена подкрепа от ДПС за президентската кандидатура на Бойко Борисов, а освен това от външнополитическата точка ГЕРБ печели, защото може да говори за позитивно отношение на малцинствата към себе си.

 Въпреки големите противоречия, този парламент има ресурс да издържи дори пълния си мандат, счита Енчев. "Противоречията между политическите сили са толкова големи, че до известна степен се привличат, тъй като си дават сметка, че при нови извънредни избори най-вероятно няма да влязат два субекта - АБВ и ПФ. Възможността от електорален провал държи тази коалиция", коментира Енчев и предложи, че ГЕРБ също едва ли си прави илюзии, че при нови избори ще има повече от 80 народни представители.


#Велизар Енчев #Парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »