Цветанов: Хохегер е крил импотентността на Тройната коалиция

Цветанов: Хохегер е крил импотентността на Тройната коалиция
Точно в периода, в който са сключвани договорите за лъскане имиджа на страната, бяха спрени всичките еврофондове, констатира Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вътрешният министър Цветан Цветанов смята за правилно българският парламент да създаде комисия за разследване на договорите с лобиста Петер Хохегер, след като и в австрийския парламент е създадена такава.

„Аз не смятам, че трябва да се дават пари, за да замазваме пред българските граждани проблемите, които са стояли в едно управление, или импотентността да се справиш с реалните проблеми, а да търсиш възможността да си купиш индулгенция или да си купиш спокойствието и оценката от външни фактори“, заяви Цветан Цветанов пред „Фокус“.

По думите му, щом парламентът и пресата в Австрия разследват договорите на премиера Сергей Станишев за 1,5 млн. евро, „изхарчени незнайно защо по проекти и оферти“, е правилно и в България да се провери как са харчени парите на данъкоплатците.

По-рано в четвъртък парламентът гласува 13-членния състав на временната анкетна комисия по скандала „Хохегер“. В нея на квотен принцип участват всички парламентарно представени партии.

„Ако това, което пише в австрийската преса, това, което излиза като информация от австрийския парламент, е вярно, е доста тревожно за начина, по който е управлявал бившият премиер Сергей Станишев“, коментира Цветан Цветанов.

Според него с 1,5 млн. евро са могли да се построят три детски градини, което щяло да бъде по-добро решение за проблемите на българското общество, отколкото лобизмът на Хохегер.

„Точно в периода, в който са сключвани договорите за лъскане имиджа на страната, бяха спрени всичките еврофондове. 2009 година бяха спрени всички. 2008-2009 година излязоха най-критичните и най-тежките доклади от момента на въвеждане на механизма за оценка“, констатира Цветан Цветанов.

#Сергей Станишев #комисията „Хохегер“ #лобист #Петер Хохегер #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници