Заради катастрофата в Швейцария проверяват тунелите в България

Заради катастрофата в Швейцария проверяват тунелите в България
Децата са се връщали от ски ваканация, когато е станал фаталният инцидент. Снимка: Reuters
A A+ A++ A

Заради зачестилите катастрофи в тунели по пътищата в България и на територията на Европейския съюз МВР започва проверки на състоянието на тунелите в цялата страна.

Полицията ще проверява дали са спазени изискванията за сигнализация с пътни знаци и маркировка, съобщиха от МВР.

Инициативата идва след зловещата катастрофа на автобус в тунел в Швейцация, при която загинаха 28 души, сред които 22 деца.

Проверката ще обхване и пътните контролни центрове, системите за управление – видеонаблюдение и автоматично откриване на пътнотранспортно произшествие или пожар, съоръженията за затваряне на движението при необходимост непосредствено преди тунелите и във вътрешността им, както и изправността на радиокомуникационните системи.

Ще бъде направен преглед на тротоарите, аварийните галерии, дренажите за запалими и токсични течности в тунелите, където е разрешен превозът на опасни товари.

Ще се проверява дали осветлението осигурява достатъчна видимост, както и аварийното електозахранване, осветлението за евакуация, вентилацията, наличието на аварийни станции с телефон и пожарогасители.

Проверката ще обхване и крайпътни обекти и рекламни съоръжения, чието изграждане е забранено на 1300 метра преди входовете на тунелите.

#катастрофа #Швейцария #тунели #България #МВР #проверки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"