Славчо Велков: Атаката във Франция не е само срещу свободата на словото, а срещу политиката

Славчо Велков: Атаката във Франция не е само срещу свободата на словото, а срещу политиката
снимка: Би Ти Ви
A A+ A++ A

Терористичната атака в редакцията на френското сатирично издание „Шарли ебдo“ е не само срещу свободата на словото, но и срещу световната политика на Франция. Това стана ясно от думите на Славчо Велков, експерт по сигурност, в ефира на Би Ти Ви.
Той посочи още, че този атентат се различава и по още нещо от останалите джихадистки нападения.

„Този акт е различен и защото не е самоубийствен“, уточни Велков.

По думите му става въпрос за добре подготвено нападение.

„Това, че стрелят много точно, спокойствието им говори, че имат боен опит. Телосложението им говори, че може да имат бронирани жилетки, което говори за предварителна подготовка“, посочи Велков.

Той припомни, че подчеркът на нападението все пак напомня на джихадистите от Ислямска държава. Велков даде за пример, че от ИДИЛ са поздравили нападателите и са ги нарекли „техни братя“.

„Веднага публикуваха всички снимки и на 4-те убити журналисти, още преди всички френски медии“, посочи още той, но допълни, че е вярно също, че някои организации си преписват дивиденти.

Велков смята още, че френските служби са подценили съществуващата опасност за редакцията на списанието, още повече, че е имало сигнали за подготвяно покушение срещу нейния офис. „Колегите са смятали, че ще се стигне най-много до подпалване на редакцията”, каза още Велков.

#Атака #Славчо Велков #Франция #нападатели

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"