Един от заподозрените за атентата във френската редакция се предаде

Един от заподозрените за атентата във френската редакция се предаде
снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Един от заподозрените за терористичната атака в редакцията на френското сатирично списание „Шарли ебдо“ се е предал на полицията. Става въпрос за 18-годишният Хамид Мурад. Според вестник "Монд" срещу него не са повдигнати обвинения.

Вчера (7 януари) неизвестни въоръжени мъже с автомати "Калашников" откриха стрелба в редакцията на парижкото издание. При нападението 12 души бяха убити, имаше и ранени. Френската полиция  призова гражданитеда помогнат за откриване на свидетели на кървавото нападение в редакцията на "Шарли ебдо". Бяха разпространи снимки на двамата заподозрени братя.

Според силите на реда двамата братя, които са познати на полицията, са опасни и вероятно са въоръжени. Срещу тях има издадени заповеди за арест. Става въпрос за мъже от алжирски произход - 34-годишният Саид Куаши и 32-годишният Шериф Куаши, които са родени в Париж и имат френско гражданство. Другият заподозрян е известен на френските правоохранителни органи заради участието си в мрежа за вербуване на доброволци за джихад.
Всички полицейски и жандармерийски сили са мобилизирани и в района на Реймс се проведе безпрецедентна акция за издирването на заподозрените за нападението срещу сатиричния вестник "Шарли ебдо".

"Става дума за истинско надбягване с времето, тъй като имаме работа с убийци, които няма какво да губят и които могат да извършат ново нападение, за да умрат като мъченици", каза един от участниците в полицейската акция, цитиран от в. "Фигаро".

През нощта френската полиция в град Реймс е провела акция, чиято цел не е била щурм, а обиск с цел събиране на ДНК прби от предполагаемите престъпници, съобщи по-късно информационният канал И-теле, позовавайки се на информация от полицейски източници.

Районът, където се намира претърсената сграда, е под полицейско наблюдение. Присъстващи на място журналисти потвърдиха, че по време на операцията не е произведен нито един изстрел.

По непотвърдена информация обаче, задържаният мъж, за когото има подозрения, че е участвал в атаката, има алиби. Той се е предал, след като е видял името си да циркулира в социалните мрежи. Мъжът е дал показания, че по време на нападението е бил на занятия в лицея, в който се обучава. Негови приятели са потвърдили тази информация.

#карикатури #атентат #списание #Франция #покрив #издание #редакция #Шарли

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници