Борисов: България остро осъжда нападението над редакцията на „Шарли ебдо”

Борисов: България остро осъжда нападението над редакцията на „Шарли ебдо”
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България също осъжда атентата над редакцията на френското сатирично издание „Шарли ебдо”, при която загинаха 12 души. Това става ясно от изявлението на министър-председателя Бойко Борисов.

„В нас този кървав терористичен акт предизвиква гняв срещу насилственото отнемане на човешки живот и посегателство срещу свободата на словото. Изразяваме солидарността си с френския народ в този тежък за всички нас и Европа момент и съпричастност към скръбта на семействата и близките на загиналите. Няма кауза, която да оправдава терора", се казва още в изявлението на премиера.

България е поредната страна, която е солидарна с Франция в този момент. По-рано британският премиер Дейвид Камерън осъди атаката като „възмутителен терористичен акт”. Външният министър Филип Хамънд каза, че е "ужасен" от "терористичното нападение". Белият дом също осъди нападението и изрази солидарност към близките на загиналите и ранените.

"Като съюзници в НАТО и ЕС, България и Франция работят заедно за отпор на новите заплахи пред сигурността и мира. Заедно с нашите партньори ние сме уверени, че тероризмът ще бъде победен, каквито и усилия да изисква от нас тази борба“, заявява премиерът в сроето изявление.

#атентат #редакция #издание #Франция #Париж #разстрел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници