Иво Инджев: Ислямът има нужда от реформиране

Иво Инджев: Ислямът има нужда от реформиране
A A+ A++ A

"Проблемът не е само фундаменталистки, но и фундаментален. Ислямът има нужда от реформиране", коментира журналистът Иво Инджев пред Novinite.bg по повод атентата във френското сатирично издание, при който загинаха 12 души. Този атентат е само част от поредицата, на която бяхме свидетели - такива атентати имаше и в Дания, и в Германия, добави още той.

Инджев е на мнение, че у нас подобна ескалация е малко вероятна, защото българските медии не предизвикват такава ксенофобия. "В западноевропейските страни пребивават радикални огранизации от години, там се оказа един голям резервоар за тероризъм в Близкия изток", добави още той.

Журналистът припомни за призивите в Германия във вид на демонстрации да се вземат мерки срещу исляма. 

"Хем ползват съвременните технологии, хем не могат да осъзнаят, че светът е отишъл много далеч от онова Средновековие, когато споровете са се решавали със средствата на терора", заяви той за радикалните ислямисти.

Припомняме, че в сряда неизвестни въоръжени нападатели с автомати "Калашников" откриха стрелба в редакцията на медията. 12 души са убити, все още не ясен броят на ранените.

#Иво Инджев #атентат #ислямска държава #редакция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Мнения
Последно от Мнения

Всички новини от Мнения »