Интернет осъди атентата във френската редакция

Интернет осъди атентата във френската редакция
снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Интернет бързо осъди поредния терористичен акт. Хора от цял свят заляха социалните мрежи със съболезнования към близките на загиналите и гневни коментари срещу похитителите на френската редакция.

Неизвестни въоръжени нападатели с автомати "Калашников" откриха стрелба в редакцията на парижкото издание. При нападението 11 души са убити и най-малко 10 са ранени.

Френският президент Франсоа Оланд заяви, че това несъмнено е терористичен акт. По непотвърдена информация нападателите са двама мъже, въоръжени с автомат "Калашников" и гранатомет.

Потребители в социалните мрежи коментират, че днес е „опасно време“ човек да бъде журналист.

Според други нападението е ясен знак, че е направен опит да се ограничи свободата на словото.

„Свободата на изразяване и свободната преса са много важни за Франция. Те не мога и няма да бъдат никога победени“, е написал потребител на Туитър.

Една от версиите за нападението е, че е извършено от ислямисти. Изданието е известно с острата си сатира, като една от публикациите от преди няколко дни е карикатура на лидера на "Ислямска държава" - Абу Бакр ал Багдади.

На официалната страница на изданието във Фейсбук е публикувано изображение на Абу Бакр ал Багдади и надпис "Между другото с най-добри пожелания".

Френското правителство е повишило нивото на тревога до най-висока степен.

#редакция #интернет #Атака #Франсоа Оланд #ислямска държава

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници