Трети отвод на съдия по делото „Белведере“

Трети отвод на съдия по делото „Белведере“
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Отново съдията, поел делото „Белведере“ си направи отвод. Съдия Хайгухи Бодикян, която бе избрана да гледа делото в края на декември си е направила отвод вчера. Тя е третият съдия, който се отведе по делото. Досега това направиха съдия Пламен Колев и Румяна Ченалова.

След като системата за случайно разпределение на дела бе приложена отново, делото поема съдия-докладчик Валентин Бойкинов, съобщават от Софийски градски съд.

Първият отвод, този на съдия Румяна Ченалова от делото за несъстоятелност на "Белведере дистрибуция" и "Домейн Менада" стана на 22 декември. Мотивите й бяха свързани с образуваното срещу нея дисциплинарно производство от Висшия съдебен съвет. До това се стигна, след като в телевизионно интервю френският посланик Ксавие Лапер дьо Кабан обвини съдията в тенденциозно изпълнение на задълженията й, включително опит за "кражба" френска фирма, производител на вино в България.

Самата Ченалова отхвърли твърденията на дипломата, а самата тя изложи и позицията си на открито изслушване пред Комисията по етика на ВСС.

#дело #Белведере #съдия #Румяна Ченалова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници