Радан Кънев с две новини – добра и лоша

Радан Кънев с две новини – добра и лоша
Радан Кънев Снимка БГНЕС
A A+ A++ A

Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев призна по време на телевизионно участие във вторник, че все още няма стъпка назад за прехвърлянето на пенсионни осигуровки от НОИ към частните фондове. Засега, въпреки отлагането на решението за март, има реална опасност парите от частните партиди на осигурените лица в универсалните пенсионни фондове да се влеят в общия кюп на държавното обществено осигуряване. Това е лошата новина, добрата е, според Кънев, че няма криза в правителството.

Преди празниците Реформаторският блок се противопостави на предложените от ГЕРБ промени в пенсионната система. Кънев намира предложените реформи като "половинчати, частични мерки", но не дава сигнал, че скоро е възможна истинска промяна на модела.

Дано коментарите на Кънев, че „пукнатината в управлението е затворена“, да не означава, че партньорите са готови и на този компромис, за да има мир в управлението. Блокът обеща на избирателите си реформи, а реални такива са възможни само чрез безкомпромисна и безвъзвратна промяна на политическата среда. А това означава ясно разграничаване от съмнителни решения и край на многословните обяснения, маскиращи липсата на категорична позиция. Ако спорният закон за социалното осигуряване мине, експертите прогнозират, че временно ще се запълни дефицитът с парите на хората, но тази мярка ще свърши работа за година или две и после отново ще се формира недостиг.

Дано доверието между коалиционните партньори, не означава съгласие за запълване на дупки и то с нашите пари, защото това е още по-дълбоко затъване в блатото.

#Радан Кънев #Кънев #Реформаторския блок #ГЕРБ #Реформаторският блок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »