Тръгна досъдебно производство за смъртта на бащата на адвокат Савова

Тръгна досъдебно производство за смъртта на бащата на адвокат Савова
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Досъдебно производство е било образурано от Софийска окръжна прокуратура във връзка със смъртта на бащата на адвокат Савова. Тя е защитник на бившия шеф на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов.

От държавното обвинение съобщават, че по повод публикация във вестник от 05.01.2015 г. и изявление на самата Ирен Савова в телевизионно интервю от 06.01.2015 г., СОП е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител за това, че при управление на МПС е нарушил правилата за движение по пътищата и е причинил смъртта на И.С.Х.

Извършителят е избягал от местопроизшествието- престъпление по чл.343, ал.3, пр.3, б. "б" от НК. В хода на разследването са извършени всички неотложни действия за разкриване на истината.

Постъпилата в СОП молба от г-жа Ирен Савова, която е наследник на пострадалия, е разгледана и незабавно е изпратена на водещия разследването с указания, които са изпълнени.

Савова обяви по-рано, че подозира, че смъртта на баща й е свързана именно с делото на Филип Златанов. По думите й възможно да е готвено и нейното отвличане, заради странен телефонен разговор, който е провела в деня на кончината на баща й.

Процесуално-следствените действия продължават.

#Ирен Савова #Софийска окръжна прокуратура #дело #Филип Златанов #досъдебно производство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"