Ако армията охранява границата - ще стане скандал, предупреди президентът

Ако армията охранява границата - ще стане скандал, предупреди президентът
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев изказа мнение на Йордановден, за идеята Българската армия да се включи в охраната на границата ни заради бежанската вълна. 

"Идеята за участието на Българската армия в опазването на границата с Турция е меко казано не добра. Тя може да се превърне в много сериозен външнополитически проблем за България", категоричен бе той, след като участва в ритуала за освещаване на бойните знамена и знамената светини на Българската армия във вторник.

Президентът призова правителството да ревизия това свое решение и бе категоричен, че за охраната по границата трябва да отговаря единствено МВР. Според него не е нормално границата със съюзна държава да се охранява от армията, а от другата страна да няма армия. Това няма да бъде добре прието от съюзниците, каза още Плевнелиев.

„Очаквам 2015 година да бъда година на много работа, на много смислен труд, на много по-малко политическо противоборство, на повече съгласие и на повее работа по смислените национални приоритети. 2015 г. със сигурност трябва да бъде година на реформи, има сектори, които са в критично състояние и не търпят отлагане. 2015 трябва да бъде година, в която се надявам в края й да може всички политици в този смирен и конструктивен тон, с който започваме отново заедно да кажат: „Бяхме полезни на народа и свършихме нещо смислено за нацията”, добави още държавният глава.

#МВР #Росен Плевнелиев #Йордановден #водосвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"