Адвокатката на Златанов подозира, че са убили баща й заради тефтерчето

Адвокатката на Златанов подозира, че са убили баща й заради тефтерчето
снимка: Нова телевизия
A A+ A++ A

Адвокатката на Филип Златанов Ирен Савова подозира, че баща ѝ е бил убит умишлено, а не става въпрос за пътен инцидент. Като причина за деянието Савова посочи тефтерчето на бившия шеф на комисията за конфликт на интереси.
Повод за съмненията на Савова е и друг инцидент, станал в същия ден (9 декември).

Адвокатката е получава странни обаждания, заради които подозира, че дори е направен опит да бъде отвлечена.
„Рано сутринта ми се обади мъж, представящ се зам.-шеф на полицейския участък в Божурище и настояваше да бъда адвокат на един от задържаните. Мотивът му беше, че лично му се е обадил посланикът на Словения, че става въпрос за чужд гражданин и посолството моли много настоятелно. Уговорихме се да се чуем в по-късен час”, разказа в тя в ефира на Нова телевизия.

По думите ѝ мъжът, след като разбрал, че тя е заета, се е опитал да ѝ предложи всякакви варианти, за да бъде тя лично на мястото в Божурище. „Стигнахме до уговорка за 17:00 часа, за да направим съответните проверки. В момента, в който тази проверка приключи, се оказа, че такъв човек не съществува и няма подобен служител в РПУ-Божурище. Опитах да се свържа обратно на телефона, но вече нямаше връзка”, разказа още адвокатката.

По-късно (18:30) тя разбира, че баща ѝ е претърпял пътен иннцидент и е бил прегазен на Околовръстното шосе в Ихтиман.
„Това, което ме разочарова и заболя е, че два часа и половина ние чакахме следствен екип, не беше отцепен пътя от двете страни. Звъняхме на телефон 112 многократно. Още по-странното е, че имаше едно веществено доказателство, което не беше иззето по съответния ред. Става въпрос за стъкло от фар на автомобил, което беше до баща ми. Това говори за или слаб професионализъм, или за умишлена постъпка”, посочва Савова.

Тя допусна да има връзка с тефтерчетата на Филип Златанов, но заяви, че това е работа на досъдебното производство и прокуратурата, които трябва да докажат дали има подобна връзка. Савова обаче допълни, че по такъв сигнал не се работи.

#Ирен Савова #Филип Златанов #тефтерче #баща

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай