Капка Сидерова не очаква подкрепа от „Атака“ за новата партия

Капка Сидерова не очаква подкрепа от „Атака“ за новата партия
Капка Сидерова заяви, че не очаква пряка подкрепа от повечето депутати от „Атака” за сформирането на новата партия на 25 март. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Капка Сидерова заяви, че не очаква пряка подкрепа от повечето депутати от „Атака“ за сформирането на новата партия на 25 март.

„На този етап пряка подкрепа не очаквам. Знам, че много от тях са на нашето мнение и смятат, че „Атака“ е престанала да изпълнява програмата, с която спечели изборите, и че буквално е зациклила на едно място. В бъдеще смятам, че ще има и други хора, които първо ще напуснат групата, а след това ще бъдат добре дошли при нас“, каза Сидерова, цитирана от Дарик.

Капка Сидерова каза още, че партията вече има измислено име, но то ще бъде обявено в неделя, 25 март.

По думите й всички партии, без ДПС, могат да бъдат партньори на новата партия. Тя добави, че не смята, че движението на Меглена Кунева ще постигне успехи.

Сидерова посочи, че петимата депутати, напуснали „Атака“, са учредители на тази партия.

„Борислав Стоянов, Валентин Николов, Димитър Карбов, Огнян Тетимов и Петър Хлебаров. Областни управители също, в момента напускат много структури по места“, уточни Капка Сидерова.

„Аз държа да видя резултатите, които ще имат тези, които в момента се заявяват като участници в бъдещата политика. Не залагам големи надежди на Меглена Кунева да мине бариерата“, каза Сидерова.

В сряда синът на Сидерова - евродепутатът Димитър Стоянов, и народните представители Борислав Стоянов, Валентин Николов, Димитър Карбов, Огнян Тетимов и Петър Хлебаров подадоха заявления за напускане на „Атака“ заедно с общински съветници и структури на партията в страната.

#Капка Сидерова #Сидерова #Димитър Стоянов #партия #„Атака”

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »