След бягството на тигъра: Драконовски мерки за сигурност в зоопарка

След бягството на тигъра: Драконовски мерки за сигурност в зоопарка
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Тигърът Мъри, който в началото на декември се разходи спокойно сред посетителите на столичния зоопарк, в резултат на човешка грешка, е причината да се въведат строги мерки за сигурност в зоологическата градина. Достъпът до хищника вече е строго ограничен, чрез новата система за сигурност.

Гилотината, през която се достига до клетката, и всички останали врати, които водят до сервизните помещения, се заключват автоматично и могат да се отключват само с карта. Освен автоматизирани врати за сигурността в зоопарка от столична община са изградили и система за видеонаблюдение.

Така камерите ще помагат на гледачите на животните да установят дали хищникът е в клетката, или извън нея. Според ръководството на зоопарка чрез промените и служителите ще бъдат облекчени.

Системата за сигурност, която е изградена при клетката на тигъра, обезопасява два изхода и е на стойност около 9 хил. лева. Освен това, след случаят с Мърдок всички пазачи са преминали през опреснителен курс как да реагират при бягството на някой от питомците.

#тигър #зоопарк #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »