Болницата в Ловеч заплашена от кучи студ, без газ е втора седмица

Болницата в Ловеч заплашена от кучи студ, без газ е втора седмица
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пациентите е болницата в Ловеч са заплашени да мръзнат от кучи студ. В лечебното заведение втора седмица е праустановено газоподаването, а алтернативно гориво за утопление има само за още три дни, съобщава БНР.

Неплатени задължения от 51 хиляди лева са причината в болницата да бъде спряно подаването на газ. В момента за отоплението се използва дизелово гориво, но то ще стигне само за още три дни.

Лечебното заведение е в тежко финансово състояние и има близо 3 милиона лева дългове към доставчици на медикаменти и услуги.

В момента няма спряна дейност в болницата, заяви изпълняващият длъжността директор на ловешката болница д-р Донка Минкова.

"Всички отделения работят абсолютно пълноценно. Ние преведохме на 22-ри 15 хиляди лева и ни останаха още 50 хиляди лева, които нямаше откъде да вземем да преведем", уточни още тя.

Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев пое ангажимент да съдейства за решаването на проблема.

"Няма да допуснем болницата да не функционира заради липса на гориво. Не е допустимо болницата да се отоплява с друг вид гориво, тъй като то е доста по-скъпо и неефективно", заяви градоначалникът.

Проблемът с доставката на газ за ловешката болница ще бъде обсъден и на среща в Министерството на здравеопазването, тъй като държавата е основен акционер в лечебното заведение.

#болница #Ловеч #газ #отопление #дългове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"