Стивън Джерард и раздялата с една легенда

Стивън Джерард и раздялата с една легенда
На снимката: Капитанът на Ливърпул вдига трофея на Шампионска лига
A A+ A++ A

Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард обяви решението си да напусне клуба след края на сезона. Той няма да поднови контракта си, който важи до лятото на 2015г. и по всичко личи, че легендата на “мърсисайдци” ще премине в друг клуб.

Самият той сложи край на многото спекулации за бъдещето му, които влкючваха евентуалното му оставане в отбора, а също и трансфери в няколко известни европейски гранда.

"Съобщавам това сега, за да не се разсейват всички в отбора от спекулациите за моето бъдеще. Ливърпул беше голяма част от живота ми и да си тръгна ще бъде трудно, но мисля, че това е най-доброто за мен, семейството ми и клуба", сподели Джерард.

"Имаше повече от един момент, който ме накара да взема това решение, но мисля, че ключовият разговор или момент бе, когато стояхме с мениджъра не толкова отдавна и каза, че е време да определяме моите мачове за мен и за отбора. Достатъчно умен съм да разбера, че това е правилното за всички, но когато си бил титуляр и важна част от отбора за толкова дълго време, беше много труден разговор с мениджъра." добави футболистът. Известен факт е, че през настоящия сезон халфът на Ливърпул започва като титуляр все по-рядко заради възрастта си и желанието за налагане на по-млади играчи.

Легендата на Ливърпул се изказа бляскаво по адрес на своя мениджър: "Ще ми се да бях срещнал Брендън, когато бях на 24, защото мисля, че щях да седя тук, говорейки за много титли, които щяхме да сме спечелили заедно.”

Стивън Джерард дебютира за мърсисайдци през 1998 година. Той е записал цели 695 мача за своя отбор и се нарежда на 3-то място в класацията на футболистите с най-много изиграни двубои за Ливърпул. Халфът има отбелязани 180 гола, като записа последните два в последния кръг на Висшата лига срещу Лестър. Англичанинът може да се похвали с множество трофеи. Той е бил носител на Шампионската лига, Купата на УЕФА, "Къмюнити шийлд", на два пъти Купата на Англия, на три пъти Купата на Лигата, както и на две Суперкупи на Европа. Единственият трофей, който Джерард не печели е титлата на Висшата лига.

Легендата на Ливърпул има и завидна кариера в националния отбор на Англия. Той има 114 мача и 21 гола, но отказа да бъде част от него след лятото на 2014.

Джерард заяви, че единствената услуга, която може да направи на феновете на Ливърпул, за да се отблагодари за подкрепата през годините е да премине в клуб, който по никакъв начин не се конкурира с “мърсисайдци”. Най-близко до подписа на англичанина се оказва американският Лос Анджелис Галакси. Представителят на Мейджър Сокър Лийг ще предложи на Стивън Джерард 18-месечен договор с 6 милиона долара годишна запалата.

Футболистът на Ливърпул има правото да започне предварителни преговори с други клубове от 1-ви януари тази година, но ще остане в тима до края на сезона. Той все пак обеща на всички пълната си готовност и отдаденост към играта докато още е в клуба.

След обявяването на решението си той получи специални благодарности за приноса и лоялността си от собствениците на Ливърпул.

"Неговият принос е отвъд всякакви измерения. Той е една от легендарните фигури на клуба. Джерард оказа огромно влияние върху отбора. Името му винаги ще бъде сред върховете на клуба. Една от другите емоции днес е уважението. Не само към постиженията му, но и към решенията, които е взел", заяви Джон Хенри.

#Стивън Джерард #Ливърпул #Лос Анджелис Галакси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Анализ
Последно от Анализ

Всички новини от Анализ »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници