Ултраси пребиха ученик, майката иска съд за побойниците

Ултраси пребиха ученик, майката иска съд за побойниците
A A+ A++ A

Футболни фенове пребиха 15-годишен младеж в Пловдив. Това съобщи пред „Фокус” майката на пострадалото момче Искра Койчева.

Момчето, ученик в Руската гимназия, е настанено в болница в безсъзнание и с обезобразено лице. Инцидентът станал около 19 часа снощи в пловдивско заведение.

Група от около 30 души, фенове на „Локомотив” - Пловдив нападнали друга компания, в която имало фенове на „Ботев” - Пловдив. Пострадалото момче излизало от заведението, когато получило удар в гърба, от което паднало на земята и си ударило главата. Тогава 15-годишният Румен Койчев е бил пребит.

След побоя нападателите избягали.

"Ако трябва футболните клубове да бъдат забранени,  но тази война между феновете трябва да бъде спряна", призова журналистката от Радио Пловдив Искра Койчева, чийто син Румен лежи в Клиниката по очни болести.

Майката заяви, че няма да се спре, докато полицията не издири хулиганите.

Пребитият от агитката на Локо Румен си глътнал езика и изпаднал в безсъзнание, добре че непознат мъж се притекъл на помощ. Така е спасил живота на 15-годишното момче. "Издирвам този човек, за да му благодаря", каза пред Марица.бг Искра Койчева.

Откакто й се обадили от Спешното отделение, тя не е на себе си. Румен е с избит зъб, шита му е устната. „Беше му обърната цялата устна, окото има шевове отгоре и отдолу", плаче майката.

"Искам да видя лицата на тези момчета и да видя те как ще ме погледнат в очите", казва майката на Румен. Тя настоява извършителите да си понесат заслуженото, като бъдат изправени пред съда.

Случаят се разследва от Първо РПУ в Пловдив.

#фенове #Пловдив #инцидент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници