Родителите на Паоло искат по-строга присъда за Сапунджиев

Родителите на Паоло искат по-строга присъда за Сапунджиев
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Родителите на 4-годишния Паоло, който загина след като бе премазан докато е в пешеходна зона в Стара Загора, не са съгласни с наложената присъда на виновника. Те искат по-строго наказание да бъде наложено от Апелативния съд в Пловдив.

Те обжалват решението на старозагорския окръжен съд, който осъди Георги Сапунджиев на 3 години и 4 месеца затвор за това, че на 2 юни миналата година прегази детето в Стара Загора.

Това е една трета от общо постановените пет години. Присъдата е намалена, защото в съдебната зала на 21 ноември Георги Сапунджиев се призна за виновен.

Основното настояване на родителите на четиригодишния Паоло ще бъде убийството да се разгледа като извършено на пешеходна пътека и на Георги Сапунджиев да бъдат присъдени максималните 10 години.

"Настоящата присъда от 3 годни и 4 месеца е за непредумишлено убийство. Оказва се, че в законодателството в момента понятие „пешеходна зона“ не съществува. За да се промени това са необходими законодателни промени. Колкото и да е голяма една присъда тя никога няма да е достатъчна за родителите", смята Красимира Иванова, цитирана от Нова телевизия.

#Паоло #Стара Загора #родители #присъда #Георги Сапунджиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »