Майката-беглец в Бургас се върна

Майката-беглец в Бургас се върна
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Майката, която даде живот на първото бебе, родено в Бургас през 2015 г. и по-късно избяга се е появила. Родилката е потърсила рожбата си на четвъртия ден, съобщават от болницата в Бургас.

22-годишната Катя от Средец е от ромски произход и за нея това е трето раждане, съобщава Флагман. Около 4 часа след раждането на бебето майката е напуснала болницата без обяснение.

Малката Иванка проплака в 04:45 часа на 1-и януари. Момиченцето се роди с тегло от 2,750 грама и височина от 49 см. Детето е получило остра инфекция, тъй като майката не е посещавала консултации и не е следила бременността си. То ще остане в болницата, където ще бъде лекувано с антибиотици.

Този случай не е прецедент. Според лекарите в Бургаската болница много често майки от малцинствените групи, които имат повече от две деца, изоставят децата си в болницата, докато не дойде време да бъдат изписани официално.

От лечебното заведение обясниха, че редовната практика е новородените да се изписват на четвъртия ден. Катя обаче не е успяла да прибере детето, заради влошеното му състояние.

#бебе #майка #Бургас #върна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"