Мерджанов: Усилията на БСП са насочени за възвръщане на разочарованите избиратели

Мерджанов: Усилията на БСП са насочени за възвръщане на разочарованите избиратели
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Нашите усилия и в Народното събрание, и в партийната ни работа, ще бъдат насочени към връщането на доверието на онези разочаровани избиратели, които не подкрепиха БСП не последните предсрочни парламентарни избори. Това заяви заместник-председателя на парламентарната група на БСП Атанас Мерджановпо повод бъдещите приотритети на партията.

Той уточни, че усилията  ще бъдат насочени и към преодоляване на бедността, „защото според нас това е най-големият проблем на България, а наравно с него е и необходимостта от работеща икономика“.

Според Мерджанов в БСП са необходими редица организационни реформи, които да дадат възможност за воденето на единна национална политика и БСП да не отстъпва от характера си и ролята на национална партия.

„Дискусиите в БСП винаги са били горещи и достатъчно открити и публични- за разлика от другите партии, претендиращи за повече демократичност. Диалогът в партията ще се изостря и ще минава в посока на консолидация с наближаването на поредните избори", каза още социалистът.

Мерджанов коментира и проблема с бежанците. Той оцени като притеснителна липсата на единно мнение за това кой ще охранява границата. Мерджанов посочи, че МВР трябва да получи допълнителни финансови средства за назначаване на нови гранични полицаи, тъй като преплитането на функциите на две силови ведомства - МО и МВР ще доведе до хаус.

„От една страна беше казано, че армията няма право и няма място в охраната на границата, сега изведнъж от няколко дни виждаме как и армията ще бъде стоварена на границата. Мисля си, че ще бъдат досртатъчно серизоно объркани функциите. Мисля, че се очертава една доста сериозна заплаха, ако в близките дни не се постави ред във взаимодействието, и взаимоитношенията на тези институиции“, уточни Мерджанов.

По думите му проблемът с бежанците е сериозен европейски въпрос, не само български и това трябва да бъде обяснено на европейските представители.

Зам.-председателят на парламентарната група на БСП заяви още, че от партията му биха подкрепили задължителното гласуване, ако действително се прецени, че това е стъпката, с която ще се избегнат всички спекулации по време на изборния процес.

#Атанас Мерджанов #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"