Менда Стоянова надприказва Мая Манолова

Менда Стоянова надприказва Мая Манолова
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова от ГЕРБ измества от първото място червената фурия Мая Манолова, която в предишния парламент беше абсолютен шампион по прекарано време на трибуната.

Стоянова е надприказвала всичките си колеги в НС, като е записала близо 4 часа речи, пише „Монитор”, като се позовава на справка за изказванията, направени от народните представители в новия парламент в рамките на първата сесия.

Зад Стоянова остава Мая Манолова с регистрирани 2 часа и 48 минути изявления от трибуната. Социалистката е изпреварена и от друга дама от ГЕРБ – Десислава Атанасова, която има над 3 часа и половина изказвания. Двете юристки често влизат в словесни сблъсъци, които понякога преминават в лични нападки и заяждания, припомня изданието.

В челните позиции по прекарано време на трибуната влизат и други от управляващата партия – председателят на правната комисия Данаил Кирилов с над 2 часа изказвания и икономистът Диана Йорданова.

От шефовете на парламентарните групи първото място по риторика в НС държи Лютви Местан от ДПС, който е известен с красноречието си. Той е говорил час и 37 минути. След него е лидерът на „Атака” Волен Сидеров с час и 30 минути, а трети е соцшефът Михаил Миков с около 10 минути по-малко речи.

Далеч назад остават председателите на групи със значително по-малък стаж зад депутатските банки. Така например лидерите на РБ Радан Кънев и Найден Зеленогорски имат съответно по 48 и 10 минути. Двамата са изпреварени от опитния парламентарист в групата им и някогашен шеф на СДС Мартин Димитров, който е говорил почти час и половина в пленарната зала.

Справката на парламента показва, че близо половината от законотворците не са обелили нито дума от микрофоните в пленарната зала през първата сесия на 43-тото НС. Сред тях има избраници от всички групи. В отбора на мълчаливците влизат и трима от четиримата независими депутати. Това са изключените от ДПС Муса Палев и Гюнай Хюсмен, както и превърналата се в сензация Ана Баракова, която излезе от редиците на БДЦ още преди да бъде открит 43-тият парламент. Независимите са отсрамени все пак от напусналия редиците на ПФ Велизар Енчев, който е говорил 40 минути пред колегите си.


#Менда Стоянова #Мая Манолова #Парламент #трибуна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"