През януари стоките поевтиняват с до 60%

През януари стоките поевтиняват с до 60%
A A+ A++ A

През първия месец от годината първо свършват размерите, а после и цветовете. Въпреки големите разходи покрай празничните трапези, предвидливите домакини си оставят ресурс за традиционните януарски отстъпки.

Българските намаления са с от 20 до 60-70% по-ниски цени. Те се правят, за да може количествата от този сезон да се изчистят с цел да навлязат новите модели.

Януари е и времето на намалените играчки, електроуреди и дрехи. Недоволните клиенти се оплакват на Комисията за защита на потребителите най-вече, че няма достатъчно от намалените стоки или се съмняват дали по-ниските цени са истински.

Въпреки че януари е месец на празните джобове, щастливи са изобретателните търговци и хората със следколедните шансове за малка радост - с намаление.

Ако стоката вече е била намалена през декември, за да има право на ново поевтиняване, търговецът трябва да изчака коледната цена да навърши 30 дни. Ако срокът не е спазен, глобата е до 3000 лв., а ако на витрината пише, че намалението е наполовина, а в магазина по-ниската цена важи само за един продукт или малка част от стоките, санкцията е до 15 000 лв.

#намаления #потребители

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"