Пилот на компанията "Еър Ейжа" употребявал наркотици

Пилот на компанията "Еър Ейжа" употребявал наркотици
снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Пилот на авиокомпания „Еър Ейжа” е дал положителна проба на тест за наркотици. От компанията обявиха, че летецът е бил отстранен.

Тестът е бил направен на произволен принцип преди предвиден полет на компанията. По-рано местни медии съобщиха, че пилотът е дал положителна проба за морфин след полет от Джакарта до Бали. Пилотът е обяснил, че наскоро е излязъл от болница.

Той е опитен капитан, който работи за компанията от 9 години и има чисто досие. Предстоят допълнителни тестове за потвърждаване на резултатите.

Новината идва на фона на трагедията, сполетяла един от самолетите на "Еър Ейжа". Докато извършваше полет от Сурабая за Сингапур летателният апарат със 162 души на борда изчезна от радарите. По-късно стана ясно, че е паднал над Яванско море.

Досега са открити 7 от предполагаемите 162 жертви. Метеорологичните условия в района временно бяха прекратили операциите по издирване на загиналите, но те вече отново са подновени.

Изследователски кораб, оборудван с локатор за черни кутии, е пристигнал на мястото, където се предполага, че е катастрофирал самолетът. Корабът "Баруна Джая" е екипиран и със сонар, който може да открива метал и да предоставя триизмерни кадри от водата.

В зоната са издирването са включени и един южнокорейски и два индонезийски военни самолета.

 

 

#наркотици #пилот #Еър Ейжа #летателен апарат #компания #самолет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"