Димитър Чохаджиев не знае защо го освобождават от поста зам.-министър на икономиката

Димитър Чохаджиев не знае защо го освобождават от поста зам.-министър на икономиката
Снимка: КРОСС
A A+ A++ A

Отстраненият в сряда от поста заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма Димитър Чохаджиев сподели, че не знае какви са мотивите за освобождаването му.

„Че те току-що ме назначиха. Назначиха ме на 26 януари. 56 дни бях заместник-министър“, заяви Чохаджиев пред Нова телевизия.

„Смятам, че много добре се справях в работата си като заместник-министър. Беше много интересно, много вълнуваща работа“, сподели Чохаджиев. „Аз не очаквам да е трябвало да се справя с огромни неща за 56 дни, скандал няма. Не знам, трябва да попитате може би премиера. Така е решил той“. Така Чохаджиев коментира това, че вчера премиерът Борисов го освободи от поста.

Чохаджиев обясни, че бившият вече министър Трайчо Трайков го е предложил за заместник-министър, но не знае дали това има нещо общо с неговото уволнение.

Той каза, че все още не знае мотивите за освобождаването му от поста. Чохаджиев отрече уволнението му да е свързано с АСТА.

„Прекрасни взаимоотношения имам с Делян Добрев, абсолютно никакви проблеми съм нямал с него“, посочи Чохаджиев и добави, че министър Трайков разчитал на Делян Добрев за много неща, за енергетиката например.

„За целия ресор енергетика и за концесията той разчиташе на Добрев“, отбеляза Чохаджиев.

„За тези 56 дни по-скоро може да се каже, че съм навлязъл в нещата, отколкото да оставя ленти за рязане“, каза още Димитър Чохаджиев и обясни, че е участвал в проекти, „за които по-късно ще се режат ленти“.

„Когато човек губи нещо, не знае какво печели“, обобщи Димитър Чохаджиев и допълни, че ще се върне към нещата, с които се е занимавал преди.

#Димитър Чохаджиев #заместник-министър на икономиката #енергетиката и туризма

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"