Жертвите от горящия "Норман Атлантик" вече са 10

Жертвите от горящия "Норман Атлантик" вече са 10
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Жертвите от огнения ад на ферибота "Норман Атлантик" достигна 10 души, след като в понеделник вечер италианските военноморски сили обявиха за още две. Данните за нови жертви идват след съобщение на италианските власти, че над 40 пътници са в неизвестност. Няма и яснота около точността на списъка с пътниците на злополучния кораб.

"Продължават контактите с гръцките власти и издирването на безследно изчезналите. Открити са още две тела", се казва в съобщение на италианската брегова охрана, публикувано в социалната мрежа Twitter.

След края на спасителната операция стана ясно, че 427 от пътниците са спасени. Сред тях са и 11 българи. Двама от спасените българи са пострадали, но състоянието им е добро. Те са настанени в болници в градовете Лече и Бриндизи. Останалите българи се намират на борда на кораб на италианските военноморски сили.

Спасителната операция продължи повече от 36 часа, а бурното море затрудняваше изключително работата на спасителите.

В Гърция късно вечерта в понеделник пристигнаха 112 пасажери от запалилия се в неделя в Адриатическо море ферибот „Норман Атлантик”. Те бяха докарани с военнотранспортен самолет С-130 на гръцките военновъздушни сили и с кораба „Европа круз”.

#Норман Атлантик #ферибот #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай