Втори съдия се оттегли от делото ”Белведере”

Втори съдия се оттегли от делото ”Белведере”
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Втори съдия си направи отвод по делото за обявяването в несъстоятелност на дружествата "Белведере дистрибуция" и "Домейн Менада". След като съдия Румяна Ченалова се отказа, нейният пример е последвал и съдия Пламен Колев. Това показа проверка в деловодството на съда.

Съдия Пламен Колев е изтъкнал като основен аргумент за решението, че са налице предпоставките по чл. 22, ал. 1, т. 6 от Гражданско-процесуалния кодекс, който гласи, че не може да участва като съдия по делото човек, спрямо който съществуват обстоятелства, пораждащи съмнение в неговото безпристрастие.

Във вторник делото трябва да бъде разпределено на трети съдия.

За делото стана известно, след изявление на френския посланик у нас Ксавие дьо Кабан, който в началото на декември изрази съмнение, че става въпрос за опит за кражба на двете компании. Повод за неговите опасения бяха действията на първоначално определения по случая съдия - Румяна Ченалова, с които фалитът се подпомага.

Преди седмица отвод от делото си направи и съдия Румяна Ченалова, срещу която Висшият съдебен съвет започна дисциплинарно производство.

#съд #отвод #съдия #Белведере

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"