Кампания за спасяване на лалугера в Родопите

Кампания за спасяване на лалугера в Родопите
Снимка: Staffan Widstrand
A A+ A++ A

През последните години лалугерът намалява и дори изчезва от природата ни заради унищожаването и раздробяването на местообитанията му.

Rewilding Europe, паневропейската инициатива за дивата природа в Европа търси помощ, за да помогне на тези малки, но важни за биоразнообразието създания да се върнат в природата и отново да населят местата, където са живели в Родопите.

„По-диви Родопи“ и Rewildng Europe, в която Родопите членуват от ноември 2014, се опитват да помогнат, като купят парцели земя, ценни за колониите от лалугери. Така ще се гарантира, че тези земи ще се управляват по традиционен начин като пасища, което ще запази и лалугерите.

Целта на кампанията, която започна в дните преди Коледа, е набирането на 25 000 евро, което се равнява на 100 декара ключови лалугерски местообитания. Досега са събрани 5 процента от нужните средства. Даренията започват от пет евро. Вижте останалите възможности и как точно да дарите: http://support.rewildingeurope.com/projecten/buy-a-plot-of-land-for-the-adorable-susliks-and-give-it-to-someone-you-like

 

 

#Родопи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »