Трафикът към София се засилва, но няма задръствания

Трафикът към София се засилва, но няма задръствания
A A+ A++ A

Постепенно се засилва трафикът към София след петте почивни дни за Коледа. В следобедните часове по основните пътища, водещи към столицата, присъствието на автомобили се увеличи значително.

Въпреки това, трафикът не е натоварен, движението се осъществява нормално. Интензивно е движението на входовете от към автомагистрала "Тракия" и "Хемус", както и от Княжево към центъра.

Прибиращите се за двата работни дни межди Коледните и Новогодишните празници определено са

по-малко от тези, които са решили да слеят празниците в дълга ваканция

До 20:00 ч. днес е в сила ограничението за движение по участъци от републиканската пътна мрежа на тежкотоварни автомобили над 12 тона (включително ремаркета и полуремаркета) с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника.

В навечерието на Новогодишните празници по същите направления отново ще бъде ограничено движението на МПС над 12 тона. На 30 декември, от 18:00 до 21:00 ч., и на 4 януари 2015 г. (неделя) - от 14:00 до 20:00 ч.

От 16:00 ч. е в сила ограничението на моторни превозни средства над 10 тона през Котленския проход.

Шофьорите могат да ползват Прохода на Републиката и Ришки

Шофьорите, на които утре им предстои пътуване, да тръгват само с автомобили, подготвени за зимни условия. Прогнозата на синоптиците е за снеговалежи над по-голямата част от страната. Очаква се тази вечер над Северозападна България високите полета и планините да завали сняг, а в останалата част от страната дъжд. Утре в Северна и Западна България дъждът ще премине в сняг.

27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим за поддържане на републиканската пътна мрежа.

Затворени за движение на всички видове МПС са проходите Троянски, Златишки и Върбишки.

#задръствания #задръстване #трафик #София #проход #проходи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"