Стрелецът от Тулуза готвел нов атентат

Стрелецът от Тулуза готвел нов атентат
Братът на Мера беше арестуван, като според полицейски източник в колата му били открити експлозиви. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Заподозреният за масовите убийства на военни от арабски произход и на евреи в Югозападна Франция се готвел да убие отново в сряда, 21 март, съобщиха френският президент и близки до разследването източници.

Президентът Никола Саркози заяви в Тулуза пред представители на еврейската и мюсюлманската религиозна общност, че серийният убиец се готвел „да убие отново“ тази сутрин, съобщи представителката на еврейската общност Никол Ярдени, цитирана от АФП и БГНЕС.

Мохамед Мера, който продължава да е барикадиран в апартамента си в Тулуза, „вече имал план да убие отново“ и „било планирано да убие тази сутрин“, обясни Ярдени.

Младият мъж се готвел „да убие военен в Тулуза“, уточни в Париж близък до разследването източник.

Той „казал на следователите тази сутрин, че е решил да убие военен в Тулуза в сряда сутринта и че вече знаел кой ще бъде той“, допълни същият източник.

Мохамед Мера е главният заподозрян за трите стрелби, отнели живота на седем души в Монтобан и Тулуза - на трима парашутисти от арабски произход, на три еврейски деца и на млад еврейски учител по религия.

Заподозреният, който се е барикадирал от сряда сутринта на първия етаж на малък жилищен блок, обграден от полицията, заявил пред полицаите, че разполага с много оръжие, но ще се предаде „следобед“, съобщи по-рано днес вътрешният министър на Франция Клод Геан.

Братът на Мера беше арестуван, като според полицейски източник в колата му били открити експлозиви.

#Никола Саркози #Саркози #Президент на Франция #Мохамед Мера #заподозрян #Тулуза

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници