Константинов даде на Атанасова „рецепта за министерско дълголетие“

Константинов даде на Атанасова „рецепта за министерско дълголетие“
Бившият министър на здравеопазването д-р Стефан Константинов предаде поста на наследничката си Десислава Атанасова и й даде „рецепта за министерско дълголетие“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият министър на здравеопазването д-р Стефан Константинов предаде поста на наследничката си Десислава Атанасова и й даде „рецепта за министерско дълголетие“.

„Дадох рецептата за министерско дълголетие, която включва следните неща: г-жа Атанасова не трябва да опитва да прави големи реформи в здравеопазването; да не гледа в канчето на фармацевтичните фирми, ако не пие от него, и на големите хора да казва „да“, каза бившият здравен министър Стефан Константинов, цитиран от БТА.

Той отрече съветите му да са прозвучали с горчивина и каза, че те са изцяло практични.

„Както виждате, усмихнат съм, няма грам горчивина. Може би звучат малко хумористично, но преди да се съди за тях, може би е добре пък да се размисли в дълбочина зад всяка една от тях какво се крие“, каза още Константинов.

Атанасова отговори, че вероятно няма да се вслуша в тези съвети, защото остава много малко време до края на мандата, и ще предприеме всички спешни мерки, които смята за нужни. Тя уточни, че първо ще се заеме с лекарствената политика.

Новият здравен министър отново обясни, че застава на проветривото място заради подкрепата на ГЕРБ и на премиера Бойко Борисов.

Десислава Атанасова призна, че голяма част от това, което планира да свърши като здравен министър, е и продължение на работата на Стефан Константинов и в голяма част от идеите има приемственост.

Засега двамата заместник-министри на здравеопазването ще запазят постовете си, макар че Атанасова уточни, че ще помисли и за промени в своя екип.

#д-р Стефан Константинов #Константинов #Десислава Атанасова #Атанасова #министър на здравеопазването

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"