Петков: Диалогът между АБВ и ГЕРБ е спомен, но все още подкрепяме кабинета

Петков: Диалогът между АБВ и ГЕРБ е спомен, но все още подкрепяме кабинета
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Диалогът между АБВ и ГЕРБ е спомен. Това заяви зам.-председателят на АБВ Румен Петков визирайки разминавания между две политически сили като например промените в пенсионната система. Петков обаче уточни, че въпреки това пред АБВ засега не стои въпроса за оттегляне на подкрепата. А що се отнася колко дълго ще могат двете партии да живеят със спомени, Петков отказа да се ангажира с конкретен срок - една, две или три седмици.

зам.-председателят на АБВ коментира стратегията за реформа на съдебната система. „Предложената стратегия за съдебна реформа задава повече въпроси, отколкото дава отговори. Тя може да бъде приемана единствено като основа, и то не толкова добра, за сериозен дебат“, смята Петков.

По думите му от АБВ настояват в първите работни дни на новата година Народното събрание да проведе дебат в законодателната, изпълнителната и съдебната власт по отношение на стратегията.

„Настояваме в първите работни дни на Народното събрание да се организира среща с участието на трите власти. Второ, да се фиксира един разумен срок между два и четири месеца, в който след сериозен, професионален, обществен, институционален дебат да бъде приета такава стратегия. И, трето, тя да бъде съпътствана от план с отговорности за неговото изпълнение на трите институции, включително вътре в тях персонално разпределение, финансова обосновка и мотивация и ясно формулирани очаквания и средства за тяхното изпълнение”, заяви Петков.

#диалог #спомен #Румен Петков #ГЕРБ #АБВ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »