Калоферските шивачки пак на бунт, блокираха пътя София-Бургас

Калоферските шивачки пак на бунт, блокираха пътя София-Бургас
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Калоферските шивачки от "Интендантско обслужване" отново се вдигнаха на бунт. Служителите затвориха подбалканския път София – Бургас, съобщава БГНЕС.

Причината за недоволството на служителите от клон Калофер е голяма поръчка за армейски униформи, която е била спечелена от частна фирма.

Протестът е предупреждение към военния министър, че ако в първия работен ден след Коледа– 29-и декември, той не отмени поръчката и не възложи работата на държавното предприятие, те ще преминат в ефективни стачни действия и гражданско неподчинение.

Днес шивачките и подкрепящи ги жители на Калофер за около 15 минути излязоха на пътя с песента "Боят настана" и с българския трибагреник. Те не се подчиниха на полицейските разпореждания, за което бе съставен и акт на една от отговорничките в предприятието. Хората останаха на пътното платно, отстоявайки искането си да бъде развален този договор и поръчката да се върне отново в калоферския клон.

Миналата година служителите на "Интендантско обслужване" излязоха на протест, тъй като не бяха получавали възнагражденията си за три месеца, а за повече от година и половина не им бяха дадени и ваучерите им за храна, които са в размер на 36 лева за месец.

Работниците и служителите не са получавали за повече от година и половина ваучерите си за храна, които са в размер на 36 лева за месец. - See more at: http://novinite.bg/articles/49006/KNSB-podkrepya-stachkuvashtite-ot-Intendantsko-obslujvane-EAD#sthash.h3fP9YxE.dpuf

#Калофер #шивачки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници