Ръководството на СГС прие с недоумение второто съдийско писмо

Ръководството на СГС прие с недоумение второто съдийско писмо
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ръководството на Софийски градски съд (СГС) излезе с позиция във връзка с разпространеното писмо на 24 съдии от СГС до ВСС.

В понеделник съдии от Софийски градски съд изпратиха ново писмо до Висшия съдебен съвет, в което настояват ВСС да излезе със становище за това дали е компетентно ръководството на съда. Това е второто писмо на съдии от СГС. Те настояват ВСС да се произнесе по предишното писмо, изпратено от 15 съдии от СГС и подкрепено от 26 съдии от Софийския районен съд, с което те поискаха оставката на ръководството на съда.

"В Софийски градски съд работят 550 съдии и съдебни служители и изпращането на писма и тиражирането на подписки чрез медиите влияе изключително зле не само на климата в колектива, а и на обществения образ на институцията като цяло", се казва в позиция на ръководството на Софийски градски съд.

То припомня, че с решения на ВСС са извършени и приключили две проверки на действията на ръководството на СГС – председателя и неговите заместници, относно компютърното разпределение на делата и функциониращата компютърна мрежа. По първата проверка не са констатирани конкретни нарушения в компютърното разпределение на делата, а са дадени препоръки, които вече са изпълнени в цялост.

"По втората проверка и след изслушване на ръководството на СГС на 17.12.2014 г. отново бяха дадени препоръки, които в момента се изпълняват. Недоумение буди второто писмо, подписано от 24 съдии от СГС, което цели образуване на нова проверка на ръководството на съда, преди да са изтекли сроковете на дадените указания", заявяват от СГС.

"Председателят и неговите заместници винаги са се стремяли да осъществяват диалог със съдиите и съдебните служители, работещи в СГС за разрешаване на възникналите проблеми в интерес на всички колеги", се казва още в позицията на ръководството на съда.

#СГС #прие #второ #писмо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"