Русия показва мускули

Русия показва мускули
A A+ A++ A

Русия успешно тества най-новата си ракета от тежък клас Ангара, разработена с цел изстрелването на управляем космически кораб. Президентът Владимир Путин проследи чрез видео връзка изстрелването на Ангара-А5 от Плесецк в северната част на Русия.

Тестовото изстрелване на леката версия на ракетата Ангара завърши с неловка ситуация, заради внезапно автоматично прекъсване на старта.

Създадена, за да надмине Протон и другите съветски ракети-носители, Ангара е смятана за първата ракета, която е напълно завършена след падането на Съветския съюз.

Президентът на Русия Владимир Путин е поздравил екипа, който успешно осъществи първия изпитателен старт на новата ракета-носител Ангара, предаде РИА Новости. Путин, който е взел участие в церемонията по изстрелването, е казал още, че това е голямо събитие за космическия отрасъл в страната.

През уикенда стана ясно, че Китай има готовност да предостави финансова програма в размер на 24 милиарда долара на Русия, която потъна в най-голямата валутна и икономическа криза след 1998 г. От октомври насам китайците са предоставили помощ на Аржентина в размер на 2,3 милиарда долара и на Венецуела в размер на 4 милиарда долара.

#ракета #Путин #Китай #Русия #Аржентина #Венецуела

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"